Van Vliet Autogroep neemt Motorhuis Gouda en Alphen over


Van Vliet Autogroep neemt per 1 februari 2023 twee vestigingen van Motorhuis over. De vestigingen in Alphen a/d Rijn en Gouda gaan verder onder de naam autocentrum van Vliet.

Deze overname is een mooie stap voorwaarts voor Van Vliet Autogroep, die daarmee in Gouda, Alphen aan den Rijn en Woerden alle Stellantis merken én Kia vertegenwoordigt. De overname past dan ook volledig in de Champion strategie van Stellantis. “Deze overname is een mooie aanvulling waarmee wij onze positie in het Groene Hart verder versterken” aldus Arjan van Vliet, directeur Van Vliet Autogroep. Zo blijven wij het autobedrijf in de regio waar autorijders graag komen voor aankoop, onderhoud en reparatie en schadeherstel. Met focus op klanttevredenheid.

De overname sluit aan op de visie van Stellantis
Stellantis is één van de eerste autofabrikanten die kiest voor het agent model. Het agentmodel maakt het verduurzamen van het distributiemodel en het verlagen van kosten bij zowel fabrikant als dealer mogelijk. Stellantis wil diverse automerken lokaal vertegenwoordigen zoveel mogelijk onder een dak. Met focus op klanttevredenheid op het hoogste niveau. Wij zijn er trots op dat wij agent mogen zijn voor de sterke merken: Opel, Peugeot, Citroën, Alfa Romeo, Jeep, Fiat en Abarth.

Over Van Vliet Autogroep
Adriaan van Vliet startte in 1879 een smederij in Woerden. In 1896 begon zijn zoon en naamgever van het bedrijf, G.C. van Vliet een fietsenfabriek onder de naam ‘Struisvogel’. De handige smid en zijn zoon repareerden vervolgens ook de eerste automobielen die in het straatbeeld verschenen. In 1924 en 1928 werden contracten gesloten met Shell en General Motors. Toen GM Opel kocht, werd Van Vliet officieel Opeldealer. Onder leiding van de derde en vierde generatie groeide het bedrijf uit tot een begrip in de regio. Arjan van Vliet, huidig directeur en eigenaar (vijfde generatie) zette de familietraditie voort.

12 vestigingen, 240 medewerkers
Van Vliet Autogroep heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. In januari 2021 was al er de overname van Visscher PGH en met de overname van twee Motorhuis vestigingen groeit het aantal van 10 naar 12 locaties in: Woerden, Harmelen, Bodegraven, Gouda, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Alle medewerkers van het Motorhuis gaan mee met de overname, waarmee het aantal personeelsleden op 240 komt.

Onderdeel van Van Vliet Autogroep
Autocentrum van Vliet is samen met Van Vliet PGH, Fase Autobedrijven, Autowinkel, Schadenet van Vliet en Vlietlease onderdeel van Van Vliet Autogroep. Van Vliet Autogroep vertegenwoordigt de merken Opel, Peugeot, Citroën, Kia, Alfa Romeo, Jeep, Fiat en Abarth.

 


Terug naar nieuwsoverzicht