Koop in 2024 je bedrijfswagen voordelig

Koop alleen in 2024 je bedrijfswagen nog voordelig

Ja, echt. Per 1 januari 2025 wordt alles anders. Er komen meer regels voor bedrijfswagens op diesel. En minder financiële voordelen voor bedrijfswagens op elektriciteit. Zo krijg je geen subsidie meer en verdwijnen je fijne belastingvoordelen. Dat ga je zeker merken in je portemonnee. Het is dus slim om in 2024 nog te investeren in een nieuwe bedrijfswagen. Maar welke bedrijfswagen kies je dan: diesel of elektrisch? Dat hangt af van jouw situatie.

Elektrisch rijden is voor steeds meer ondernemers de norm. Logisch, want met ronkende dieselmotoren ben je steeds minder welkom in Nederland. Per 1 januari 2025 gaan zelfs de eerste zero-emissiezones van kracht in Nederlandse binnensteden. Die zones kom je gewoon niet in met een bedrijfswagen op diesel. Al bestaan er overgangsregelingen die nog toegang geven tot 2028. Daar heb je wel een bepaalde klasse bus voor nodig: Euro 6.

Kiezen voor een elektrische bedrijfswagen dan maar? Ho wacht, dat hoeft niet. Er zijn nog meer zaken van invloed op je keuze. Wat dacht je van de BPM-vrijstelling die in 2025 vervalt? Als je in 2024 nog één keer investeert in een dieselbus, bijvoorbeeld omdat die krachtig genoeg is om al je materiaal te dragen, dan hoef je nog géén BPM-belasting te betalen. Daarna wel, en dat kost je zo € 10.000 tot € 15.000. Veel geld, zeker voor zzp’ers.

Aan de andere kant: ook elektrisch rijden wordt duurder. Alleen in 2024 is er nog € 5.000 subsidie beschikbaar voor elke elektrische auto die je aanschaft. Ook schaalt de overheid je belastingvoordelen steeds verder af: minder aftrekposten en meer motorrijtuigenbelasting. Dus investeren in een elektrisch wagenpark kán slim zijn. Sowieso is 2024 het laatste jaar om voordelig een nieuwe bedrijfswagen te kopen. Grijp die kans en laat je goed adviseren!

Peugeot Partner

Peugeot Partner

Stil, comfortabel en wendbaar. De nieuwe Peugeot Partner, met de innovatie van de i-Cockpit en de mulitflex moduleerbare zitbank, met maximaal 3 zitplaatsen voorin, laat je vrij bewegen in en rondom te stad. 

Opel Vivaro

Opel Vivaro

De nieuwe Opel Vivaro is een flexibele en veelzijdige keuze voor ondernemers. Met flexibele stoelen, innovatieve connectiviteit en veel laadruimte en laadvermogen, is hij geschikt voor diverse zakelijke diensten.

Citroën Jumper

Citroën Jumper

De nieuwe Citroën Jumper is uitgerust met nieuwe rijhulpsystemen, verbeterde connectiviteit en hoogstaand comfort. Met een laadvermogen van maximaal 2 ton is het de meest robuuste bedrijfswagen van Citroën.