Autocentrum van Vliet 90 jaar lid van BOVAG


Autocentrum van Vliet 90 jaar lid van BOVAG

Autocentrum van Vliet heeft op 17 december 2021 een wel heel bijzonder jubileum gevierd: het autobedrijf is maar liefst 90 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van Manager Branches BOVAG - Geert Brummelhuis en Accountmanager merk gebonden autodealers BOVAG - Jan Pieter van der Meulen ontving de heer Arjan van Vliet van Autocentrum van Vliet een speciale oorkonde.

Autocentrum van Vliet staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Autocentrum van Vliet biedt dat bij uitstek. En is daarom al 90 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

Historie
Autocentrum van Vliet heeft een rijke historie. In 1879 startte overgroot opa G.C. van Vliet een smederij in de Havenstraat te Woerden. Door de snelle groei van zijn bedrijf was de bedrijfsruimte al snel te klein. Er werd besloten grond aan te kopen aan de toenmalige rand van Woerden. Daar was nog voldoende ruimte voor expansie. Er werd besloten om aan de rand van Woerden ook te beginnen met de fabricage van fietsen onder de naam "Struijsvogel". Met het verschijnen van de auto in de straten van Woerden ontstond de vraag naar onderhouds- en reparatiefaciliteiten. De handige smid en fietsenbouwer zag daar wel brood in en Garage G.C. van Vliet & Zn BV was een feit. De verkoop werd pas jaren later opgepakt. De eerste auto`s haalde de grondlegger van het concern zelf op in de haven van Antwerpen. Daar kwamen de in Amerika gebouwde modellen aan de wal. Het aankoopbedrag van enkele duizenden guldens werd terplekke afgerekend.
Natuurlijk gaat het er heden ten dagen heel anders aan toe. De markt is sneller, de mensen veeleisender en de auto`s van allerlei moderne snufjes voorzien. Maar de klantgerichtheid, service, betrouwbaarheid en scherpe prijzen zijn niet veranderd. Daarom is Autocentrum van Vliet wat het nu is, een fijn bedrijf om zaken mee te doen! Naast de Opel dealerschappen in Woerden en Bodegraven behoort ook een universeel autoschadeherstelbedrijf in Harmelen tot de groep.
Directeur Arjan van Vliet is maar liefst de vijfde generatie van Vliet die werkzaam is bij het familiebedrijf en hij streeft er samen met zijn medewerkers naar een groei te realiseren en een organisatie neer te zetten waar men graag een auto koopt, laat onderhouden en repareren.

Sinds 1930
BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.

EINDE BERICHT

Fotobijschrift:
Arjan van Vliet, directeur van Autocentrum van Vliet ontvangt de jubileumoorkonde uit handen van Manager Branches BOVAG - Geert Brummelhuis en Accountmanager merk gebonden autodealers BOVAG - Jan Pieter van der Meulen.


Terug naar nieuwsoverzicht