Opel Astra nu beschikbaar als Hybrid

Body

Elektrisch, Plug-In Hybrid of met een zuinige verbrandingsmotor - de Opel Astra en Opel Astra Sports Tourer bieden al langere tijd een ruime keuze in aandrijflijnen. Nu wordt het aanbod nog groter: de Opel Astra en Opel Astra Sports Tourer zijn nu beschikbaar als Hybrid met 48V technologie.

Grote voordelen van hybridetechnologie

Dankzij de generatie en opslag van remenergie worden het verbruik en de CO2-uitstoot tot zo’n 14% verlaagd. Bij lage snelheden in de stad is het zelfs mogelijk met de Opel Astra Hybrid en Astra Sports Tourer Hybrid volledig elektrisch en uitstootvrij te rijden. Een laadkabel of laadpaal voor de stroomvoorziening is verleden tijd, doordat de batterij tijdens het rijden en afremmen wordt opgeladen. 

Alle onderdelen van de aandrijflijn zijn optimaal op elkaar afgestemd, hierdoor kun jij genieten van maximaal rijcomfort. Bovendien gaat er dankzij de compacte constructie van het hybridesysteem geen interieurruimte verloren.

Lager verbruik, meer rijplezier

In de nieuwe Astra en Astra Sports Tourer Hybrid kun je kiezen uit drie rijprogramma’s: Eco, Normal en Sport. Beide modellen beschikken over een 1.2 liter turbo benzinemotor, goed voor 136 pk. Deze driecilinder motor is specifiek ontwikkeld voor hybridegebruik en wordt gecombineerd met een nieuwe geëlektrificeerde 6-traps automaat met dubbele koppeling en een 28 pk sterke elektromotor.

De combinatie van een benzine- en elektromotor werpt met name in het stadsverkeer zijn vruchten af. De elektromotor ondersteunt de benzinemotor bij het accelereren vanuit stilstand, levert extra koppel en biedt gunstig effect op zowel de rijdynamiek als de CO2-uitstoot. Het systeem is ontwikkeld om te allen tijde de beste prestaties te leveren bij een zo laag mogelijk energieverbruik. 

Interesse in de nieuwe Opel Astra en Opel Astra Sports Tourer met hybride aandrijflijn? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer!