Laatste Nieuws

Dit is de nieuwe Opel Movano


26-07-2019 16:03

Nieuwe assistentiesystemen
Met een boel aan nieuwe assistentiesystemen is de Opel Movano moderner en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren. Systemen als ‘Rear-Vision’, ‘Blind Spot Alert’ en ‘Lane Departure Warning’ verhogen de veiligheid en maken het gebruik van de wagen prettiger en makkelijker. Met Rear- Vision heeft men onderweg ook goed zicht op wat er zich achter de auto afspeelt en via Blind Spot Alert en Lane Departure Warning is de bestuurder voorzien van dodehoekwaarschuwing en rijstrookassistentie.

Verder is de wagen ook voorzien van zijwindassistentie. Voor grote auto’s als deze is het rijden over bijvoorbeeld bruggen een stuk veiliger geworden. Het ESP elektronische stabiliteitsregeling systeem zorgt namelijk dat de auto onder controle gehouden wordt. Daarnaast wordt de bestuurder ook gewaarschuwd met een windsymbool in het infodisplay. Verlichting en ruitenwissers worden automatisch ingeschakeld.

Lengtevarianten
Net als het vorige model is de nieuwe Movano beschikbaar in vier verschillende lengte- en drie verschillende hoogtematen. Het maximale laadvolume is 17m3 en het maximaal toelaatbare gewicht is 4,5 ton. Aan carrosserie- en ombouwmogelijkheden geen gebrek want hier zijn meer dan 150 verschillende varianten af fabriek leverbaar. De Movano kan –afhankelijk van de variant– tot wel vijf europallets vervoeren.

Als Gesloten Bestelwagen variant is de Movano leverbaar met een maximale laadruimte van 4,38 meter lang bij 2,14 meter hoog met een inhoud van 17 kubieke meter. Het maximale toelaatbare gewicht is 4,5 ton, met een maximaal laadvermogen van 2,4 ton. Dit hangt wel af van de variant.

Mobiel kantoor
De Movano heeft een cabine die ingericht is als ‘mobiel kantoor’. Er kan gebruik gemaakt worden van maar liefst 22 compartimenten in het interieur om alle benodigde onderdelen op te kunnen bergen. De totale inhoud bedraagt 104 liter. Er zijn verder een hoop slimmigheden bedacht om de nog prettiger te kunnen werken in de Opel Movano. Zo heeft de wagen een FlexTray- dashboardkastje waar 10,5 liter in past, het kastje kan geopend en gesloten worden als een lade. Ook is de auto voorzien van een lucht geveerde bestuurdersstoel om meer comfort te bieden. Aan connectiviteit ook geen gebrek met de aanwezigheid van een draadloze smartphoneoplader en een infotainment systeem die via een 7-inch touchscreen scherm te bedienen is.

Terug naar nieuwsoverzicht