Laatste Nieuws

Opel Corsa’s zesde generatie gaat elektrisch


27-05-2019 11:50

-  Opel Corsa-e heeft actieradius van 330 km (volgens WLTP)
-  Prestaties dankzij 136 pk sterke elektromotor
-  Veel innovatieve veiligheid aan boord
-  IntelliLux Led Matrix-verlichting voor het eerst beschikbaar in deze klasse
-  De launch editie kost €34.999 en staat vanaf maar 2020 bij de dealers

Opel Corsa-e
De zesde generatie van de Opel Corsa zal voor het eerst volledig elektrisch aangedreven zijn. De actieradius van de batterij-elektrische versie biedt 330 km aan rijplezier. Dit betekent dat het populairste Opel model een stap verder gaat door emissievrije mobiliteit bereikbaar te maken voor velen; de Corsa-e.

Prijs
De Corsa-e staat in maart 2020 als Launch editie bij de dealers en kost €34.999. Het instapmodel volgt in juli. De Opel Corsa-e is zakelijk te leasen voor €435 of voor €499 indien je van Private Lease gebruik wilt maken. De looptijd is 60 maanden en op basis van 10.000 km per jaar.

Batterij
De elektromotor wordt geholpen door een batterij van 50KWh en heeft een fabrieksgarantie van maar liefst 8 jaar. De batterij kan worden opgeladen met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader. Via de snellader is de batterij in 30 minuten voor 80% vol. De laadstatus is gemakkelijk te bekijken via de ‘myOpel’ app, waarmee ook laadtijden en –kosten geoptimaliseerd kunnen worden.

Actieradius
Uiteraard hangt de actieradius van de batterij (330 km volgens WLTP) af van de gekozen rijmodus (Normal, Eco of Sport). Zo optimaliseert de Sport-stand de rijdynamiek en reactiesnelheid van de auto maar verliest de auto slechts beperkt rijbereik. In de Eco-stand is de Corsa-e een echte langeafstandsloper met aanzienlijk groter bereik, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.

Aandrijflijn
De elektromotor van de Corsa-e levert 136pk vermogen met een koppel van 260Nm. In slechts 2,8 seconden is de auto vanuit stilstand naar de 50 kilometer per uur te krijgen. Van 0 naar 100 doet ‘ie in 8,1 seconden.

Compact & sportief
De nieuwe Corsa-e is net zo compact als de vorige generatie Opel Corsa maar oogt sportiever. Dit heeft te maken met een 48mm lagere daklijn dan zijn voorganger. Wees niet bang dat dit ten koste gaat van de hoofdruimte want Opel heeft de bestuurdersstoel 28mm lager geplaatst om dit probleem te voorkomen. Verder is de auto 4,06 meter lang en is de rijdynamiek van hoger niveau dankzij het lagere zwaartepunt en de snellere reactie op de input van de bestuurder.

Geavanceerde technologie
De technologie en assistentiesystemen die geleverd worden op de nieuwe Opel Corsa-e zijn vooral vindbaar in hogere segmenten. Zo is adaptieve IntelliLux LED® matrix verlichting voor het eerst leverbaar in deze klasse. Via de high-res frontcamera van de nieuwste generatie worden de in totaal 16 LED-units afzonderlijk van elkaar aangestuurd. De frontcamera registreert namelijk de verkeerssituatie en op basis daarvan wordt de lichtbundel van de LED® koplampen zodanig aangepast dat deze de tegenliggers niet verblindt.

Verkeers- en matrixborden worden ook herkend door de frontcamera en direct vertaald op het volledig digitale instrumentenpaneel. Verder zijn assistentiesystemen in de vorm van radar ondersteunende Adaptive Speed Control en Flank Guard aanwezig, dat deukjes en krassen op de flanken helpt voorkomen. Side blind-spot assist en een verschillende parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar.

Connectiviteit
Ook in de multimediasystemen komt het vooruitstrevende karakter van de Opel Corsa tot uiting. Het 7,0-inch Multimedia Navi systeem met een 10,0-inch touchscreen bieden de nieuwe ‘Opel Connect’- telematicadienst. Om te zorgen voor extra gemoedsrust bij de bestuurder zijn Live Navigation met real-time verkeersinformatie en directe verbinding met pechhulpdiensten en Emergency Call beschikbaar.   

 

Terug naar nieuwsoverzicht