Laatste Nieuws

Gewicht nieuwe Opel Corsa onder de 1000 Kilo!


15-04-2019 13:09

De aller lichtste versie van de nieuwe Opel Corsa weegt slechts 980 kilogram. Ten opzichte van het huidige model is dit tot 108 kilogram lichter. Dit betekent een gewichtsreductie van 10%.

Verdere pluspunten zijn:

-          Betere dynamiek
-          Lager energieverbruik
-          Minder CO2-emissie

Zesde generatie Opel Corsa

Opel brengt alweer de zesde generatie van de Opel Corsa op de markt, welke nog voor het einde van het jaar verschijnt. Het nieuwe model heeft een compleet nieuw design dat gericht is op efficiency. Zowel de versie met de brandstofmotor als de elektrische aandrijving  hebben profijt van het lagere gewicht.  Het lichtste model van 980 kilogram beschikt standaard over 5 portieren.

Intelligent lichtgewicht design

Met behulp van geavanceerde software voor virtuele ontwikkelingsmethoden is het intelligente lichtgewicht design van de nieuwe Opel Corsa ontwikkeld. Hiermee kan onder andere gerichte toepassing van verschillende soorten staal, de specifieke constructiemethoden, de belasting van de structuur, de verbindingen, de carrosseriestructuur en de vorm worden geoptimaliseerd.  

Multi-energy platform

Het platform waarop de nieuwe Corsa is gebaseerd is vanaf het begin ontwikkeld voor toepassing van verschillende soorten aandrijving. Behalve reguliere benzine- en dieselversies wordt de Cora ook leverbaar met volledig elektrische aandrijving.

 

Terug naar nieuwsoverzicht